Kuhar

Kaj delavec običajno dela:

  • pripravlja hladne in tople jedi ter sladice po naročilu ali meniju 
  • pri pripravi jedi upošteva recepte in količinske normative za porabo živil in obroke gotovih jedi, hrano pripravlja v skladu z načeli ohranjanja bioloških vrednosti živil, trudi se za okus, nasitnost in prijeten videz jedi
  • pri delu skrbno pazi na higieno in čistočo v kuhinji
  • naroča in prevzema živila, odgovoren je za čiščenje, toplotno obdelavo, razdeljevanje na posamezne obroke, garniranje in dekoriranje jedi
vir:https://www.mojaizbira.si/poklici/kuhar

Delovni pripomočki:

Uporablja kuhalno, namizno servirno in transportno posodo, pribor in kuhinjsko orodje: univerzalni stroj s priključki, lupilnik za gomoljasto zelenjavo, čebulo; stroj za pranje zelenjave, stroje za mletje mesa, stroje za stepanje in ožemanje, stroje za obdelavo in oblikovanje testa; termične naprave, štedilnik, kotle za kuhanje, prekucne ponve, pečice, cvrtnik, žar in raženj, parne konvekcijske peči in kuhalne avtomate, grelne pulte, pomivalne naprave.

vir:https://srednjesole.aktualno.si/poklici/kuhar/
vir:https://srednjesole.aktualno.si/poklici/kuhar/

Kuhar je pri svojem delu izpostavljen številnim nevarnostim, predvsem vrezom, vbodom, opeklinam, odrgninam, padcem in prehladom. Kuhar mora uporabljati zaščitna sredstva in delovno obleko.

vir:https://srednjesole.aktualno.si/poklici/kuhar/
vir:https://www.youtube.com/watch?v=6e1nTWZ1LLI
vir:https://srednjesole.aktualno.si/poklici/kuhar/
Ta vnos je bil objavljen v Poklic. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja